Termička obrada

Image 01

KLIRIT se kao termoplastična masa može oblikovati raznim metodama. Temperatura zagrevanja varira prema metodi oblikovanja. Temperatura odgrevanja klirit ploča je u rasponu 170±5°C. Odgrevanje se obavlja u el.pećima sa prinudnom cirkulacijom vazduha radi dobijanja podjednake odgrejanosti ploče, ili pomoću IC grejnog tela. Vreme potrebno za odgrevanje je definisano kao Tmin=(3minuta za svaki milimetar debljine)+ 10minuta. Minimalno vreme grejanja je 20 minuta za debljine ≤6mm. Na takav način odgrejana ploča je spremna za prostorno oblikovanje (termoforming), odnosno oblikovanje preko alata na specijalnim mašinama postupcima: duvanja, vakuumiranja ili dubokog izvlačenja.
Našim poštovanim kupcima stojimo na raspolaganju sa svom raspoloživom tehnološkom podrškom za pravilan naših KLIRIT ploča.

 

KLIRIT ®

KLIRIT ® je zaštićeni komercijalni naziv za termoplastičnu masu polimetilmetakrilat (PMMA), u obliku ravnih ploča i blokova dobijenih blokpolimerizacijom u staklenim kalupima, koju proizvodi Galenika-Klirit od 1960.godine. Po svojim osobinama ne zaostaje za sličnim proizvodima drugih svetskih proizvođača (Plexiglas, Perspex, Lucite, Vedril, Oroglas).

Masovna primena KLIRIT-a zasniva se na sledećim karakteristikama:
- kristalna providnost i blještav sjaj;
- besprekorna svetlosna propustljivost;
- mogućnost filtriranja svetlosti;
- izvanredna postojanost na atmosferije;
- odlične fizičko-mehaničke osobine;
- hemijska postojanost;
- mogućnost termičkog oblikovanja;
- mehanička obradivost;
- mogućnost lepljenja.
KLIRIT ploče zadovoljavaju standardni kvakitet prema DIN 16957 i ISO 7823-1
Sanitarni kvalitet EN 263, Avio kvalitet prema MIL 8184-C